Hoppa till innehåll

Dina verktyg närsomhelst varsomhelst

Välkommen till BusinessDesign.se

Vår ambition är att BusinessDesign.se är platsen där du hittar verktyg, metoder och ideér för din verksamhets- och affärsutveckling. Platsen är under omarbetning och är därför inte fylld med allt innehåll.

 

VINTERGATAN
Accelerera utveckling
Den moderna företag- med korta produktcykler, nya konkurrenter, nya partnerskap och nya värdeerbjudanden – utgör en navigationsutmaning. Organisationer måste bli bättre på att svara på kund- och kundkrav, snabbt ändra riktning, anpassa sig och utvecklas. Hur kan vi fatta rätt beslut för att uppnå önskat resultat? Hur kombinerar vi effektivt olika typer av information och analyser? Hur kan vi påskynda förändring? Den här boken förklarar på ett enkelt, systematiskt och pedagogiskt sätt hur du kan använda Vintergatan för att bygga en riktig ankringsmodell för ditt företag. Det ger dig en solid grund att bygga en bättre förståelse för hur alla delar av ditt företag samarbetar för att omfamna innovation, skapa kundvärde och säkerställa en förståelse för vad som behöver förbättras i hela din organisation och varför.

BUSINESS MODEL CANVAS
Visuell affärsutveckling
Här får du grunderna i modern affärsutveckling med metoden Business Model Canvas, träna dig till en mästare i att utveckla affärer med olika syften.

OMVÄRLDSANALYS
Hur beskriver du din omvärld?
Att beskriva och analysera omvärldenstrender och förändringar är en förutsättning för hållbara affärer. Här får du en strukturerad och enkel som ger dig en snabb överblick av vad som är viktigt för din affär.

VALUE PROPOSITION DESIGN
Utveckla erbjudandet
Att utveckla eller anpassa ett erbjudande till ett specifikt kundsegment är ofta skillnaden mellan framgång och misslyckande. Här får du en strukturerad innovationsmetod som skapar nya insikter i hur ett attraktivt erbjudande utvecklas

BLUE OCEAN STRATEGY
Skapa differentiering
De flesta verksamheter upplever en allt hårdare konkurrens och söker sig alternativa marknadspositioner. Här får du en förståelse och insikt för differentiering för att sedan utforska gränserna på marknaden.

AFFÄRSMODELLSMÖNSTER
Använd etablerade mönster eller innovera nya?
Affärsutveckling är svårt och riskfyllt, varför göra alla misstag själv? Lär istället av andra och innovera just den mönsterkombination som funkar för dig.

STRATEGIUTVECKLING
Strategiutveckling är inte komplicerat!
Men det är svårt, speciellt svårt är att välja bort vad som kan se ut som möjligheter. Vi använder en metod som gör jobbet enklare, att fokusera på som är viktigt och vad som krävs av din organisation.

REALISERING
Förverkligande av en affär
Realisering handlar om att förverkliga det som bara funnits i tankevärlden eller på papper. Det är som ett stort pussel där både delar och helhet är lika viktiga som att få alla medarbetare med i förändringar, Vintergatan är metoden som gör just det.